BtB branding-strategi

Home » Services » Strategi » BtB branding-strategi

Skab nære relationer til jeres kunder, ved at opbygge tillid og troværdighed

En B2B-marketingstrategi adskiller sig markant fra en B2C-marketingstrategi – ligeså vel som kundesegmenterne også er drastisk anderledes fra hinanden. Mens B2C-strategien er centreret omkring markedsføringen af produkter eller tjenester fra virksomhed til forbruger, hvor forbrugeren typisk er en privatperson, fokuserer en B2B-marketingstrategi på at henvende sig til andre virksomheder eller organisationer. Dette betyder, at B2B-marketing opererer under mottoet “fra virksomhed til virksomhed.”
Hvis I arbejder inden for en B2B-virksomhed, er I sikkert allerede opmærksom på, at udviklingen af en effektiv B2B-marketingstrategi kan være en noget mere udfordrende opgave end at skabe en B2C-strategi. Dette skyldes hovedsageligt, at købsprocessen i B2B-sammenhænge typisk er mere kompleks og involverer flere beslutningstagere. Når virksomheder handler med hinanden, er det som regel også en længerevarende process, da købet eller samarbejdet skal godkendes på samtlige direktionsniveauer – og måske endda også afdelinger derudover.

Det er derfor afgørende at forstå hvordan fokusset i B2B-marketing, som regel er at opfylde kundernes specifikke behov. Dette gøres ved at have et gennemgående kendskab til deres foretningsmæssige struktur, branchen som helhed samt et solidt og langvarigt samarbejde.

Ovenstående gør, at en bæredygtig og succesfuld B2B-marketingstrategi må være mere specialiseret end en B2C-strategi, da den skal adressere virksomheders unikke udfordringer og målsætninger.

Indholdsstrategi

Få lavet en dybdegående indholdsstrategi, der fokuserer på at levere relevant og værdifuldt indhold til jeres målgruppe. Dette kan omfatte blogindlæg, white-papers, videoer og infografikker der omhandler særlige udfordringer, trends og løsninger inden for jeres branche. Sørg for, at indholdet er opdateret og af høj kvalitet. Dette vil hjælpe jeres virksomhed med at vise sig som en autoritær og afgørende spiller i branchen og tiltrække potentielle kunder.

Account-Based Marketing (ABM)

ABM er en strategi, der primært anvendes af B2B-virksomheder, der ønsker at målrette deres marketingbudskaber mod udvalgte virksomheder. Frem for at ramme bredt som med fx inbound marketing, skabes derfor en fokuseret strategi, der rammer en udvalgt og grundigt specificeret målgruppe.
Hensigten er derfor ikke at skabe et stort antal leads, men at tale direkte til nogle få på forhånd udvalgte, rigtige og potentielle kunder.

Brug af sociale medier

Udnyt de sociale medieplatforme til at nå jeres B2B-målgruppe. LinkedIn er en kritisk og altafgørende platform for B2B-markedsføring. Her kan I med fordel oprette en professionel LinkedIn-side for jeres virksomhed og dele relevant indhold, deltage i netværksgrupper og opbygge forbindelser med nøglepersoner indenfor branchen.

Nordicmedia

Analysearbejde – hvem er jeres målgruppe?

Uden en ordentlig markedsundersøgelse, vil I højst sandsynligt opleve udfordringer med at se frugtbare resultater fra jeres marketingstrategi.

Som virksomhedsejer i dag har du sandsynligvis adgang til en værdifuld mængde data, der kan give dig indsigt i dine nuværende kunder og deres behov. Derudover kan selv helt nye virksomheder drage fordel af at analysere det bredere marked, hvilket kan be- eller afkræfte de retninger, der bør følges i markedsføringsstrategien.

Formålet med denne analyse er at identificere de mest attraktive målgrupper og opnå en dybere forståelse af deres tanker, motiver, behov, drømme, bekymringer og udfordringer. Disse oplysninger er afgørende for udviklingen af en effektiv marketingstrategi, der kan målrettes præcist og skabe størst mulig værdi for kunderne.

Nordicmedia

Hvad ønsker I at opnå og hvad er jeres vision?

Uden en klar vision for jeres virksomhed og nøje definerede målsætninger, vil det være svært at udvikle en meningsfuld strategi. Strategien kræver nemlig en retning, og det er jeres vision, der definerer denne retning. Start derfor med at definere udpensle virksomhedens visioner, som typisk indeholder både lang- og kortsigtede mål.

Det er vigtigt at jeres strategi er langsigtet, da dens primære formål er at realisere jeres visioner for virksomhedens fremtid. Som en del af strategien, finder I jeres konkrete marketingplan. Her planlægger I diverse marketingaktiviteter for at nå virksomhedens strategiske vision. I har forhåbentligt allerede udført en markedsundersøgelse, hvor jeres mest attraktive målgrupper er defineret og har givet en dybere indsigt i jeres kunders tanker, motivationer, behov, drømme, bekymringer og udfordringer.

Denne viden er værdifuld, da den hjælper jer med at målrette markedsføringsindsatserne mod den helt rigtige målgruppe. Dette kan omfatte strategisk baserede valg af kommunikationskanaler, budskabsudformning, timing for markedsføringsaktiviteter og meget mere.

Nordicmedia

Husk at evaluere undervejs

Optimer jeres succesrejse ved konstant at evaluere jeres strategi! 
Denne strategi bør ikke være en statisk sovepude, men derimod et værktøj, der er åbent for tilpasninger undervejs. Særligt i en verden der udvikler sig i stadigt øget hastighed, er det vigtigt at have en dynamisk strategi med plads til ændringer. 

Selvom I har haft succes med en bestemt strategi tidligere, betyder det ikke, at den altid vil være effektiv. Markedsforholdene kan ændre sig på et øjeblik; der kan komme nye mediekanaler på markedet eller gamle medier kan uddø, globale distributionskanaler kan forstyrres, der kan opstå makroøkonomiske markedsudsving og så videre. På det moderne marked, er det aldrig til at vide hvad fremtiden bringer. Det er derfor nødvendigt at være vågen og tilpasningsdygtig. For at opnå den størst mulige profit for virksomhedens marketingbudget, skal I konstant revidere og optimere jeres B2B-marketingstrategi baseret på markedets seneste udvikling.

20+ års erfaring som digitalt bureau

Vi har været med til at udvikle over 400 cases – se nogle af dem her

Se alle cases

Bliv ringet op af en specialist

Brug for ekspertise? Tag det første skridt. Udfyld dine detaljer, og lad os gøre resten ved at forbinde dig med den rette specialist